Hotel Competition
Wroclaw, Poland

The competition called for a new 300 room hotel on a site just outside of the Old Town in Wroclaw, Poland. The proposed hotel shares the block with the city’s main post office, a historical landmark. We teamed up with Sheraton and NDI, a large local developer. The proposed hotel is organized around a core atrium space, the enclosed portion of which acts as a circulation spine. The façade design reinterprets the adjacent post office elevation. The muscular brick base is echoed by the shaded setback of the hotel’s first story. The rhythm of brick pilasters is picked up by the hotel’s metal louvers, some of which are fixed, others operable. The louvers work in concert with the building’s glazing to ensure energy efficiency while simultaneously maximizing natural light for both guest rooms and function spaces.